Download af programmer

Kontrolleret januar 2020

Du bliver mødt af utallige fristelser med tilbud om download og installation af gratis programmer, som tilbyder at løse alle de problemer, du kan have med din Windows PC. Det er en jungle, der er fyldt med faldgruber og risici for at få ekstra uønskede programmer, malware og virus med.

På den anden side findes der mange seriøse sites, hvor gode gratis programmer kan downloades.

Mit første råd er:

Du skal aldrig downloade programmer, der fremtræder som reklamer, der tilbyder at løse alle dine problemer. Disse programmer kan i den gratis version kun scanne din PC og finder altid mange fejl. Du skal betale for at få en version, der kan fjerne de fundne fejl. Der følger ofte uønskede programmer med, når du installerer den gratis version.

Mit andet råd er:

Download programmer fra producentens hjemmeside!

Andre steder hvorfra programmer kan downloades

Jeg kan anbefale følgende sites til at hente programmer. Jeg har endnu ikke oplevet at få uønskede programmer m.v. med som ekstra “gevinster”.

 1. ninite.com, der har et begrænset udvalg af gratis programmer. De dækker dog behovet for de fleste hjemmebrugere.
 2. filepuma.com, der  har et stort udvalg. Sitet tilhører firmaet Glarysoft, som også har værktøjet Glary Utilities.
 3. filehippo.com, der  har et stort udvalg af programmer.
 4. Debotnet fra mirinsoft.com, kan downloade programmer fra ninite og Chokolatey. Herudover kan programmet anvendes til at justere privatlivsindstillingerne og fjerne bloatware.
 5. Debotnet fra mirinsoft.com kan downloade og opdatere en lang række programmer
 6. Pacth My Pc Updater, er et program, som kan anvendes til at downloade, installere, opdatere og afinstallere programmer.
 7. download.cnet.com, hvor der på hovedsiden cnet.com er nyheder m.v. om computerindustrien, software og Internettet.
 8. kls-soft.com/wscc, hvor du kan hente Windows System Control Center (WSCC), der indeholder Microsoft systemværktøjerne Sysinternals og Nirsoft værktøjer. Det er specialværktøjer til fejlfinding og reparation af en Pc.
 9. https://www.ugmfree.it, der er et program, der som WSCC indeholder værktøjerne fra Sysinternals og Nirsoft. Herudover kan programmet installere og holde en lang række nyttige brugerprogrammer opdateret. Det placerer en menu på skrivebordet hvorfra de installerede værktøjsprogrammer og dine øvrige programmer kan startes.
 10. https://www.ghacks.net/best-of/, som er en række lister over et bredt udvalg af Windows værktøjsprogrammer.
 11. https://alternativeto.net/, som giver mulighed for at søge efter alternative programmer, hvis du af en eller anden grund er nødt til/ønsker at udskifte et program med et lignende program. Måske fordi du er på jagt efter en funktion, som ikke findes i dit nuværende program.

Opdatering af programmer

Du kan med programmet Patch My PC Updater holde dine programmer opdateret eller installere nye programmer. Programmet kender mere end 300 programmer. Programmet kan også afinstallere programmer. Læs mere om programmet hos Ghacks.net.

IOBit Software Updater tjekker for opdateringer. Du kan med den gratis version opdatere 2 programmer pr. dag.

Glary Utilities finder programmer, som kan opdateres og leder til filepuma.com, hvor programmerne med et enkelt klik kan downloades. De installeres herefter manuelt.

De tre sites (ninite, filepuma og filehippo) tilbyder også programmer, som kan anvendes til at tjekke for om, der er kommet opdateringer og tilbyder, at du kan downloade og installere den nyeste version af programmerne.

Opdateret 11. marts 2018

Programmet Personal Software Inspector (tidligere Secunia PSI) ophørte den 20. april 2018 med at kunne anvendes til at tjekke for, om du har installeret programmer, som skal opdateres.

Du kan i de fleste programmer via programmets menu –> Hjælp -> “kontroller for opdateringer” eller –> “om programmet”, kontrollere om der er opdateringer.

Der er fejl i alle programmer. Nogle af disse fejl er sikkerhedshuller, som kan og bliver udnyttet af malware og virus. Du bør derfor regelmæssigt kontrollere, om der er kommet nye udgaver af de programmer, du har installeret og installere de nye udgaver.

Jeg har for de værktøjsprogrammer jeg anvender fast valgt, at have en betalt (premium eller PRO udgave), så får jeg den fulde gevinst og slipper for reklamer.

Du kan også downloade fra download.cnet.com og majorgeeks.com. En række software producenter dirigerer dig til disse sites, hvor de har placeret den software du kan downloade. Det gør de formentlig, fordi de så ikke selv behovet at have en infrastruktur til dette formål. På disse sites skal du ofte være opmærksom på, at der kan være reklamer, der tilbyder download af andre programmer, og du kan risikere at vælge den forkerte download.

Kør eventuelt AdwCleaner efter installation af nye programmer. Tjek om der er kommet nye tilføjelser til dine browsere. De programmer, der er beskrevet i min blog, og der hvor jeg har hentet dem, har indtil videre vist sig at være fri for malware, virus og uønskede programmer.

Redaktionel note:

Adobe husk dog af fjerne installationen af google toolbar og den anden der tilbydes.

 

Udgivet i Brugerprogrammer, Fejlfinding, Værktøjer.