Windows Update problemer

Opdateret januar 2020

Ældre Windows Pc’ere med Windows 7 og 8.1, hvor Windows aldrig er blevet geninstalleret, har ofte problemer med at hente og installer opdateringer af Windows og de er ofte meget langsomme. Årsagen hertil er ofte, at Windows registreringsdatabasen, der indholder oplysninger om konfigurationen af Pc’en og de enkelte brugere sander til. Herudover er der en tendens til, at der er mange mislykkede opdateringer fra Microsoft.

En geninstallation af en ældre Windows PC med Windows 7 og Windows 8.1 kan tager flere dage, fordi Windows efter geninstallationen skal hente alle de opdateringer, der er kommet siden den pågældende Windows udgave blev lanceret skal hentes.  Efterfølgende skal de programmer du bruger installeres.

Det kan derfor betales sig at undersøge, hvilke symptomer, der er på at maskinen er langsom inden du beslutter, hvordan Windows skal repareres.

Pc som er opgraderet til Windows 10

Har du en ældre Pc, som er opgraderet til Windows 10 kan det ofte være en fordel at tage en systembackup og foretage en ren installation af Windows 10 med et installationsmedie på en USB stick.

Kontrollere for infektioner

Pc’en bør først kontrolleres for virus og malware m .v., da infektioner ofte æder af Pc’ens ressourcer og gør den langsom. Se mere om at fjerne uønskede programmer.

Undersøge ressourceforbrug

Hvis Pc’en ikke er inficeret med virus og malware m.v. så undersøges, hvilke Windows processer, der bruger alle ressourcerne. Se mere herom på undersøge min Pc’s ydeevne.

Kontrol af Windows Update

Du skal også kontrollere status på Windows Update. Gå til kontrolpanelet –> Windows Update og vælg “Vis opdateringer” for at se status på opdateringer.

Hvis der er mange mislykkede opdateringer og/eller det er længe siden, der sidst er registreret opdateringer, så skal Windows Update repareres.

Se mere om problemer med Windows Update på denne blog www.sevenforums.com/performance-maintenance

Microsoft Fix It er udgået og for Windows 7, 8.1 og 10 erstattet af Microsoft Easy Fix Solutions

Windows Pålidelighedsoversigt

Du kan under Kontrolpanel -> Sikkerhed og vedligeholdelse -> Vedligeholdelse vælge vis pålidelighed. Her vises en lister over program og Windows fejl. Hvis der er mange registreringer af fejl og advarsler så er det på tide at overveje en geninstallation af Windows.

Hvis listen er tom, så er det fordi den er blevet slettet under en oprydning eksempelvis med CCleaner eller med Windows egen oprydning. Du skal slå oprydning af logs fra for i løbet af nogle dage at får en visning her.

Windows fejlfindingsfunktioner

Du kan på Windows 7 og 8.1 via Kontrolpanelet –> Fejlfinding –> System og Sikkerhed løse problemer med Windows Update.

På Windows 10 skal du via Indstillinger — > Opdatering og sikkerhed — > Foretag Fejlfinding.

Du kan på Windows 10 finde de samme fejlfindingsprogrammer og et par stykker mere under  Kontrolpanel -> Fejlfinding hvor du vælger Vis alle.

Lad din Pc stå tændt en nat

Du kan forsøge at lade maskinen stå tændt en nat, og se om den får hentet opdateringer.

  • En bærbar Pc skal være tilsluttet netstrøm.
  • Strømstyring sættes til at Pc’en altid er tændt (slumring på netstrøm skal sættes til Aldrig).
  • Kontrolpanel –> Windows Update –> Indstillinger skal være sat til automatiske opdateringer med tjek hver nat kl 03.00 (ret eventuelt til kl 01.00)
  • Aktiver Windows Update.

Hvis der næste morgen er hentet og eventuelt installeret opdateringer, der blot afventer en genstart så forsættes denne proces indtil der ikke er flere opdateringer.

Hvis problemet ikke er løst, så er næste trin selve reparationen

Udfør reparation med værktøjer

Her finder du beskrivelsen af Reparation af Windows Update for Windows 7.

Vejledning om reparation af Windows Update for Windows 8, 8.1 og 10 under Reparation af Windows 8 og 10.

Læs mere om Windows Update

Udgivet i Fejlfinding, Windows Update og tagget .