Jeg har glemt mit Windows kodeord

Opdateret september 2018

Der er, hvis du har glemt dit Windows kodeord flere muligheder for at nulstille/ændre dit kodeord.

Hvis du bruger en Microsoft konto til at logge på med, så vælger du jeg har glemt password og følger derefter instruktionerne på skærmen.

Du kan også mit kan du låne en anden PC og gå på Internettet til adressen https://account.microsoft.com

Glemt adgangskode til Microsoft konto

Glemt adgangskode til Microsoft konto

Du indtaster navnet på din Microsoft konto, trykker på næste og vælger jeg har glemt min adgangskode. Du følger derefter den vejledning, der vises.

Hvis du bruger en lokal konto, har indtastet og kan huske sikkerhedsspørgsmål og svar så kan du vælge Nulstil kodeord. Når du har skrevet de rigtige svar, kan skifte kodeord.

Hvis du bruger en lokal konto, så kan du forsøge at genstarte din PC, som beskrevet i vejledningen om avanceret start. Du skal vælge at starte til kommandoprompt. Når kommandoprompten vises skal du indtaste:

NET USER <brugernavnet> <Nyt kodeord>
Skifte kodeord fra Command prompt

Skifte kodeord fra Command prompt

Herefter genstartes PC’en normalt. Det er nu muligt at loggge på med det nye kodeord.

Hvis du ikke kan genstarte din PC, som beskrevet i vejledningen avanceret start, så kan du forsøge at starte din PC med en DVD eller et USB stick med en original udgave af Windows og her vælge at reparere i stedet for at installere. I reparationsmenuen vælger du at starte kommandoprompten. Du kan nu ændre kodeord, som beskrevet ovenfor.

Hvis ingen af ovenstående virker, så kan du på siden https://pogostick.net/~pnh/ntpasswd/ downloade et værktøj, der kan anvendes til at boote din PC og nulstille/ændre dit kodeord.

Et avanceret værktøj til reparation af Windows PC kan hentes på https://partedmagic.com/. Det anvendes til at boote din PC og indeholder bl.a. et program, der kan  ændre et Windows kodeord.

 

 

Udgivet i Reparation, Windows Tips og tagget .

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.