Jeg har glemt mit Windows kodeord

Der er, hvis du har glemt dit Windows kodeord flere muligheder for at nulstille/ændre dit kodeord.

Hvis du bruger en Microsoft konto til at logge på med, så kan du låne en anden PC og gå på Internettet til adressen https://account.microsoft.com

Log på din Microsoft konto

Log på din Microsoft konto

Du vælger jeg har glemt min adgangskode og følger den vejledning, der vises.

Hvis du bruger en lokal konto, så kan du forsøge at genstarte din PC, som beskrevet i vejledningen om avanceret start. Du skal vælge at starte til kommandoprompt. Når kommandoprompten vises skal du indtaste:

NET USER <brugernavnet> <Nyt kodeord>
Skifte kodeord fra Command prompt

Skifte kodeord fra Command prompt

Herefter genstartes PC’en normalt. Det er nu muligt at loggge på med det nye kodeord.

Hvis du ikke kan genstarte din PC, som beskrevet i vejledningen avanceret start, så kan du forsøge at starte din PC med en DVD eller et USB stick med en original udgave af Windows og her vælge at reparere i stedet for at installere. I reparationsmenuen vælger du at starte kommandoprompten. Du kan nu ændre kodeord, som beskrevet ovenfor.

Hvis ingen af ovenstående virker, så kan du på siden https://pogostick.net/~pnh/ntpasswd/ downloade et værktøj, der kan anvendes til at boote din PC og nulstille/ændre dit kodeord.

Et avanceret værktøj til reparation af Windows PC kan hentes på https://partedmagic.com/. Det anvendes til at boote din PC og indeholder bl.a. et program, der kan  ændre et Windows kodeord.

 

 

Posted in Reparation, Windows Tips and tagged .

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.