Microsoft Live Mail virker ikke

Opdateret 17. februar 2017

Microsoft har i foråret 2016 opdateret deres mailtjeneste og derfor fungerer programmet Live Mail ikke længere, hvis du har en mailkonto, der slutter med @outlook.com, @outlook.dk @hotmail.com, @live.com, @live.dk eller @msn.com. Har du en anden mailkonto så prøv at læse indlægget Min mail virker ikke.

Da Microsoft i januar 2017 ophørte med at udsende sikkerhedsrettelser til Live Mail, så bør du skifte til et andet mailprogram.

Det letteste er i stedet at åbne din browser og gå til adressen https://login.live.com/. Her logger du ind med din mailadresse og dit kodeord. Gem en genvej på bogmærkelinjen og gem eventuelt også kodeord i browseren.

Hvis du ikke kan logge ind på https://login.live.com og læse din mail, så bør du undersøge status for Microsoft Office 365, som er den tjeneste, der leverer din Microsoft mail.

Hvis du gemmer kodeord i browseren, så kan andre, der bruger din Pc få adgang til din mail.

Hvis du bruger Windows 8.1 eller 10, så kan du anvende den mail App, der er en del af Windows.

Du kan også installere og anvende et andet mailprogram. Eksempelvis Thunderbird.

Microsoft egen beskrivelse af ophør af anvendelsen af Live Mail

Det er dog fortsat muligt at anvende Live Mail ved i stedet ændre opsætningen fra POP3 til IMAP, som beskrevet i dette indlæg på Microsoft Support site.

Lær mere om Live Mail

Posted in Email and tagged .

One Comment

 1. Det er muligt fortsat at anvende Microsoft Live Mail 2012 med en Microsoft mailkonto ved at ændre opsætningen. Opret en ny mailkonto i Live Mail med den samme Mailadresse og kodeord og vælg manuel konfiguration. Du skal indtaste følgende konfigurationsoplysninger:

  Navn på IMAP-server imap-mail.outlook.com
  IMAP-port 993

  IMAP-krypteringsmetode SSL
  Navn på SMTP-server smtp-mail.outlook.com
  SMTP-port 587
  SMTP-krypteringsmetode TLS

  Du kan se Microsoft beskrivelse om andre Apps, der understøtter POP og IMAP. Beskrivelsen findes nederst på siden.

  Microsoft support herunder sikkerhedsopdateringer ophører i januar 2017, så du bør skifte til en anden mail klient, som beskrevet øverst i dette indlæg.

Skriv et svar