Browsersikkerhed

Kontrolleret september 2018

Du kan reducere risikoen for at blive ramt af malware ved at udvise en sikker Internetadfærd, installere plugin og justere sikkerhedsopsætningen i din browser.

Sikker adfærd

  • Brug din sunde fornuft før du klikker på et link. Se hvor det vil føre dig hen. Måske stedet er et andet end det som teksten i øvrigt henviser til.
  • Klik aldrig på et link i en mail, som kræver at du kontrollerer din personlige oplysninger. Hvis du har en konto på det pågældende site, så gå direkte til sitet i din browser og login her. Eksempelvis skat.dk, din bank, teleudbyder eller Netflix.
  • Klik aldrig på et link der tilbyder en vare til en pris, som er for god til at være sand.
  • Inddtast kun personlige oplysning på sider, du har tillid til og kun, hvis der vises en hængelås, som indikerer at forbindelsen til siden er krypteret.
  • Du kan vælge at browse i Privat tilstand, så fjernes alle data fra browseren, når du lukker den.

Browser Plugin

Du kan forbedre din sikkerhed ved at

  • fjerne eller dektivere ikke anvendte plugins.
  • installere den browser plugin, der er en del af dit antivirusprogram eller installere en separat sikkerheds plugin.
  • anvende en Adblocker, som blokerer for reklamer, hvoraf nogle få er FUP reklamer, som installerer malware. Du kan dog slå blokeringen fra på sider, du har tillid til.

Gemme kodeord i browseren

Det er i de fleste browsere muligt at anvende browserens indbyggede funktionalitet til at gemme kodeord til de sider, hvor du foretager et login. Du skal dog være opmærksom på, at det er relativt let for en hacker at få adgang til disse kodeord. På siden http://nirsoft.net kan  man downloade et program, som kan hente kodeord ud af en browser.

Hvis du anvender en kodeordshusker, så kan du installere en plugin til den pågældende kodeordshusker i din browser i stedet.

Opsætning af din browser

Du kan justere sikkerhedsopsætningen i din browser. Der er forskellige muligheder herfor i de forskellige browsere. Når du åbner en side i din browser kan du sikre sider med “hængelås” får yderligere oplysninger om siden. Hvis du anvender en browser sikkerhedsplugin, så kan du få en advarsel, hvis sikkerhedsfirmaet bag din plugin har identificeret siden som værende farlig/usikker.

Sikkerhedsopsætningen foregår forskelligt i de forskellige browsere.

Læs mere om sikker adfærd på nettet

Udgivet i Browser, Sikkerhed og tagget , , , , .

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.