Support af Windows Vista ophørte 11. april 2017

Opdateret april 2017

Microsoft support på Windows Vista ophørte den 11. april 2017. Det betyder, at de sidste sikkerhedsopdateringer til Vista blev frigivet den 11. april 2017. Der udsendes herefter ikke flere sikkerhedsrettelser og dermed bliver Vista Pc’ere mere udsatte for at blive inficeret med malware.

Da Vista Pc’ere ofte er ældre Pc’ere, så er det måske ved den tid, at der skal anskaffes en ny Pc med Windows 10. Måske kan en Tablet afløse den gamle Vista Pc.

Det kan ikke anbefales at anskaffe en Windows 10 licens, da der er en risiko for, at Windows 10 ikke kan køre på maskinen. Der er desuden stor sandsynlighed for, at Microsoft med nye udgaver af Windows 10 fjerner understøttelsen af den hardware, der sidder i den gamle Pc.

Et alternativ er at prøve en udgave af Linux operativsystemet. Ubuntu og Linux Mint er to udgaver (kaldet distributioner), som er meget anvendte og lette at gå til for den uøvede Linux bruger. Du skal dog vende dig til en lidt/noget anderledes brugergrænseflade.

Læs mere i indlægget om at prøve Linux som afløser for Vista

Udgivet i Sikkerhed, Vedligeholdelse og tagget .

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.