Support på Windows Essentials ophørte 10. januar 2017

Kontrolleret september 2019

Microsoft support på Windows Essentials, som bl.a. omfatter Live Mail, Movie Maker og Photo Gallery, ophørte 10. januar 2012, hvorefter der ikke længere udsendes sikkerhedsrettelser.

Programmerne kan fortsat anvendes, men med øget risiko for at sikkerhedshuller bliver udnyttet.

Det er ikke længere været muligt at downloade installationsprogrammet.

Windows Essentials består af:

  • Live Mail
  • Photo Gallery
  • Movie Maker
  • Live Writer

Live Mail, der er det mest anvendte af programmer, bør erstattes af en anden mail klient, da mail klienter er udsatte for angreb. Thunderbird er en god erstatning for Live Mail. Thunderbird kan importere mail og kontaktpersoner fra Live Mail.

Læs mere om Overførsel af mail og kontaktpersoner.

Photo Gallery anvendes til at vise billeder og videoer. Programmet kan fortsat anvendes. Foto Appen i Windows 8.1 og 10 kan anvendes til visning og lettere redigering. Eksempelvis VLC kan anvendes til at vise de fleste videoformater.

Læs mere om alternativer til Photo Gallery i indlægget om billedbehandling på Pc.

Movie Maker anvendes til at redigere videoer. Programmet kan fortsat anvendes. Prøv VSDC Free Video Editor eller Free Video Editor.

Den gratis version af Programmet Any Video Converter Free kan anvendes til at redigere videofiler og konvertere mellem forskellige videoformater. Pro udgaven til 10 USD pr. år kan desuden anvendes til at rippe en DVD, så du kan indlæse de videoer, du har gemt på en DVD.

Live Writer anvendes til at skrive blog indlæg. Programmet er formentlig kun brugt meget lidt, da det er lettere at skrive indlæg direkte på eksempelvis Facebook. Microsoft har udgivet en open source udgave Open Live Writer, som kan anvendes i stedet.

Læs mere om billeder

Udgivet i Brugerprogrammer, Sikkerhed og tagget , , .

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.