Avancerede Systemværktøjer

Kontrolleret januar 2020

Windows System Control Center (WSCC) og SyMenu er gratis programmer, som anvendes til at installere, opdatere, starte og administrere Windows Sysinternals og NirSoft værktøjerne.

Værktøjerne anvendes til at løse problemer eller opgaver, som ikke kan løses fra Windows kontrolpanel eller Windows Indstillinger.

Windows System Control Center anvendes som frontend og menu for de værktøjer, som Sysinternals og NirSoft indeholder. Programmet kan installeres eller anvendes fra eksempelvis en USB Stick.

Windows System Control Center

Windows System Control Center

SyMenu er et gratis program, som kan anvendes til at downloade en lang række gratis programmer eksempelvis CCleaner, grafik og videoprogrammer. Herudover anvendes programmet til at downloade Sysinternals og Nirsoft værktøjerne. SyMenu kan opdatere de programmer, det har installeret. Programmet kommer med sin egen startmenu, som placeres på skrivebordet. Der er herfra let adgang til at starte de installerede programmer og værktøjer.

Windows Sysinternals er en række værktøjer til administration, vedligeholdelse og fejlfinding og fejlafhjælpning af en Windows Pc. Værktøjet er udviklet af Bryce Cogswell and Mark Russinovich. Det blev i 2006 opkøbt af Microsoft.

Læs mere om Sysinternals

Nirsoft er en række små værktøjsprogrammer, der kan anvendes som supplement til Sysinternals.

Læs mere om NirSoft

Udgivet i Fejlfinding, Værktøjer, Vedligeholdelse.