Fremstille USB Stick eller DVD til brug ved boot

Et USB stick eller en DVD til brug ved boot af en Pc, der ikke kan startes normalt eller til Repair mode, kan fremstilles på flere forskellige måder. Har du en Windows installations DVD kan den anvendes.

Reparationsmedie der booter til Windows

Du kan anvende Windows til at fremstille et reparationsmedie, der booter til Windows.

En Systemreparationsdisk kan i Windows 7 og 10 fremstilles via

Kontrolpanel -- > Sikkerhedskopiering og Gendannelse -- > Opret en systemreparationsdisk

På Windows 8.1 via

Kontrolpanel --> Filhistorik --> Sikkerhedskopi af Systemafbildning

Windows 7, 8.1. og 10 installationsmedier kan downloades fra support.microsoft.com. For Windows 7  skal du have en Produktnøgle fra en originalt Microsoft installations DVD for at kunne downloade. Produktnøglen fra en fabriksinstallation (OEM) virker ikke.

For Windows 8.1 og 10 er der ingen begrænsninger for at kunne downloade.

Reparationsmedie der booter til Linux

Med et reparationsmedie, der booter til en tilpasset version af Linux, kan du bl.a. scanne for malware, hente dine data og nulstille Windows passeword m.v. alt efter hvilket værktøj du anvender.

Kaspersky har lavet en Rescue Disk, der kan fremstilles og anvendes, som beskrevet i indlægget om Kaspersky Reescue Disk. Den kan anvendes til at scanne for malware samt hente dine data til et eksterne lagermedie.

Parted Magic. Du kan købe værktøjet hos partedmagic.com. Det koster 9 USD at få adgang til at downloade programmet som en iso fil. Der kan brændes til en CD/DVD eller en USB stick. Det er en schweitzerkniv med mange funktioner ud over at nulstille password og hente dine data til et eksternt lagermedie. Vejledning i anvendelse findes på værktøjets hjemmeside.

Sardu Multiboot Creator er et andet værktøj, der kan anvendes til at lave boot og installationsværktøj. Pro Basic versionen koster 9.90 EUR og hentes på www.sardu.pro

Andre værktøjer

Du kan bl.a. finde andre tilsvarende værktøjer på

Det er også muligt at fremstille reparationsmedier med de fleste antivirusprogrammer. Det kræver i nogen tilfælde, at du bruger den betalte version. Undersøg hos producenten af dit antivirusprogram, hvordan du fremstiller reparationsmediet og om det kræver den betalte version.

Posted in Reparation, Værktøjer.

Skriv et svar