iCloud

Opdateret april 2020

iCloud er en cloud tjeneste, der udbydes af Apple. Den er default cloud på iPads, iPhones og Mac’s. Hvis du bruger den samme Apple-Id på dine enheder, så kan du bl.a. dele

  • Mail, Kalender, Kontakter, Dokumenter, regneark og præsentationer og fotos

Det er også muligt at etablere familiedeling for op til fem enheder, hvis I har hver jeres Apple-Id.

iCloud anvendes desuden af iPhone og iPad til at tage en systembackup af indstillinger og de data, du vælger skal være omfattet af en backup (skærmdump).

iCloud er som standard installeret på MacBooks, iPads og iPhones, hvor funktionen aktiveres.

Du bruger din Apple-Id for at få adgang til iCloud.

iCloud på en iPhone eller iPad

iCloud og appen Arkiver er som standard installeret på en iPhone og en iPad. Du kan fra appen dele dine iCloud dokumenter og billeder med andre og kopiere dem mellem de enkelte skyer.

iCloud er automatisk aktiveret via dit Apple-Id. Du kan i appen Arkiver tilslutte andre skyer så som OneDrive, Google Drev og Dropbox, når de pågældende skyers App er installeret på din enhed.

iCloud på en Pc

Hvis du anvender Windows 10 så skal du hente iCloud appen ved hjælp at Windows 10 appen Microsoft Store. Dermed undgås fejl som kan opstå hvis du henter appen fra https://apple.com

Hvis du anvender Windows 7 eller 8.1 så skal du hente appen fra https://www.apple.com/icloud/setup

På din Pc er iCloud Drive som default installeret under C:\brugere[dit brugernavn]\iCloud. Her finder du mapperne Pages, Numbers og Keynote. Hvis du åbner dokumenterne i disse mappe, startes din default browser, og du kan redigere i browseren. Du kan ikke redigere lokalt på din Pc.

iCloud appen på en PC giver adgang til

  • Dit iCloud drive (indeholder dog ikke billederne)
  • Overføre billeder mellem Apple enheder og Pc’en via Fotostream eller iCloud
  • Synkronisere, mail (kun en icloud.com mail konto), kalender, kontakter og opgaver med Microsoft Outlook.
  • Bogmærker med Internet Explorer, Google Chrome og Firefox.
Apple iCloud App på en Pc

Apple iCloud App på en Pc

Du kan lave andre mapper under C:\brugere[dit brugernavn]\iCloud. Du kan på iPad eller iPhone via funktionen Flyt til … i Pages flytte dokumenter hertil, hvis du ønsker at lave din egen struktur, som afviger fra standardplaceringen. Det bør du dog undgå, da Apps på din iPhone eller iPad, som hovedregel styrer hvor dokumenter m.v. gemmes i iCloud.

Læs mere om billeder på din iPhone eller iPad

På iPhone og iPad med iOS 11 eller nyere har du adgang til appen Arkiver, som giver adgang til dine iCloud mapper og redigering af filer m.v.

Husk du har kun 5 GB gratis plads, du kan tilkøbe ekstra plads. Se lagerplads og priser i skyerne.

iCloud.com via browser

Du kan på en Pc tilgå din iCloud konto med en browser på adressen https://icloud.com. Du logger på med dit Apple-Id og kodeordet til din konto.

Her har du adgang til de Apple Apps der er vist her.

Apple iCloud Apps i en browser

Apple iCloud Apps i en browser

Dokumentdeling

Du kan dele dokumenter med andre, enten ved at sende en kopi bl.a. i Word, Pages, eller PDF format eller ved at dele dokumentet via et link, som sendes via mail. Det forudsætter, at du på iPad eller iPhone har iOS version 10 eller nyere. Hvis du åbner linket på en Pc, så åbnes dokumentet i din default browser. på en Apple enhed åbnes det i Pages, Numbers eller Keynote.

Android Enheder

iCloud Drive er ikke tilgængelig på Android enheder. Du kan synkronisere kalender, kontakter og mail.  Hvis du har en iPad og en Android telefon, så kan du ikke anvende iCloud drev til at synkronisere mellem de to enheder, Så bør du i stedet anvende en gmail konto og Google Drev, som er standard på en Android enhed og installere Google Drev og Google Fotos på din iPad. Du anvender den almindelige Apple mail app til din gmail adresse.

Læs mere

Udgivet i Cloud Service og tagget .