Billeder i skyen

Billeder kan uploades til skyen med henblik på backup, på at samle billeder fra flere enheder og for at dele billederne med familie og venner m.fl.

Der er markante forskelle på hvordan skyerne Dropbox, iCloud, Google Photos, DropBox og OneDrive håndterer billeder og samarbejdet mellem skyerne og de tilsvarende apps på Pc, tablets og smartphones.

Dette indlæg beskriver udvalgt funktionalitet i forbindelse med billeder i skyerne.

Billeder og integration til kort

Hvis du slår lokaliseringstjeneste til på dine enheder, så vil enheden via den indbyggede GPS registrere, hvor billedet er blevet taget. Du kan i en række af skyerne og apps på dine enheder opnå en integration til en kort app (Apple Kort, Google Maps eller Microsoft Kort) og få vist et kortudsnit, der viser hvor billedet blev optaget.

Deling af billeder

Billeder kan deles direkte fra dine tablets og smartphones og fra skyerne. Deling af billeder foregår på samme måde som for deling af dokumenter.

> Læs indlægget om dokumenter i skyen

Metadata på billeder

Når du tager et billede med et digital kamera, en tablet eller en smartphone registreres en række informationer om billedet. Disse informationer kaldes metadata. Det er eksempelvis oplysninger om tidspunkt, hvilken enhed der har optaget billedet og hvor det er optaget.

> Læs mere indlægget om metadata på billeder eller hvor er billedet optaget

Læs om de enkelte skyer

Dropbox
iCloud
OneDrive
Google Fotos
Billeder på en Pc med Windows 10
Posted in Cloud Service and tagged .

Skriv et svar