Browsere og skyerne

Opdateret januar 2020

På en Pc får man adgang til skyerne herunder bl.a. Dropbox, iCloud, Google Drev og OneDrive ved at installere den tilhørende App til respektive sky eller via en browser herunder bl.a. Google Chrome, Firefox og Edge.

Nedenstående er afprøvet på en Windows 10 April Update (1803), hvor de tilhørende Pc Apps ikke var installeret for at disse ikke skulle påvirke afprøvningen. Browserne er opdateret til seneste version.

I dette indlæg fokuseres på de udvidelser det er muligt at tilføje til browserne for at lette anvendelsen. Når der nedenfor er anført dokumenter, så omfatter det tekstdokumenter, regneark og præsentationer.

Læs mere om behandling af billeder i skyen
Læs mere om dokumenthåndtering i skyen

Google Chrome

Google Chrome adskiller sig fra de øvrige browsere ved, at der kan installeres en lang række applikationer, der gør det muligt at redigere dokumenter i Microsoft formaterne online. Følgende udvidelser er afprøvet:

  • Application Launcher for Drive anvendes til at åbne et online dokument med en applikation eksempelvis Microsoft Word på en Pc. Når dokumentet gemmes så gemmes det i skyen.
  • Office Online fra Microsoft tilføjer en ikon på adresselinjen. Der er herfra adgang til en oversigt over de seneste dokumenter, som er redigeret i OneDrive. Det er også muligt at åbne OneDrive herfra.
  • Office redigering (Editing for docs, sheets and slides) giver adgang til online at redigere dokumenter i Microsoft formaterne, der er placeret på Google Drev.
  • Google Docs Offline, som gøre det muligt at redigere Google Docs offline. Dokumenter, der er markeret til offline redigering kan også redigeres offline på Apple og Android enheder. Der vises et lille check mark på dokumenter der er tilgængelige offline. Dokumenterne findes ikke i det lokale Google Drev. Her indeholder filen kun en reference til online udgaven. Offline udgaven findes i browser cachen, som lokale data. Slettes denne så forsvinder den lokale udgave.

Edge

Du kan installere en enkelt udvidelse Office browserudvidelse. Den vises i browserindstillingerne og giver adgang til OneDrive. Der er herfra adgang til en oversigt over de seneste dokumenter, som er redigeret i OneDrive. Det er også muligt at åbne OneDrive herfra. Funktionaliteten er den samme som udvidelsen Office Online til Chrome.

Firefox

Jeg har ikke fundet anvendelige tilføjelser

Tablets og smartphones

På tablets og smartphones installeres appen der giver adgang til respektive skyer og Apps til brug ved redigering.

ChromeBook

En ChromeBook fungerer i princippet som en Google Chrome browser hvortil der kan tilføjes en række apps og udvidelser. Brugeroplevelsen svarer således til anvendelsen af Chrome browseren på en Pc.

Linux

På en Pc med Linux eksempelvis Firefox eller Google Chrome svarer brugeroplevelsen i hovedsagen til den tilsvarende brugeroplevelse med respektive browsere på en Pc.

Delkonklusion for browsere

Hvis Google Drev anvendes online på en Pc så brug Google Chrome med extensions

Udgivet i Browser, Cloud Service.