Google Drev

Kontrolleret september 2018

Google Applications er en række online programmer, som du får adgang til, når du opretter en gmail (Google) konto. Du får det største udbytte af anvendelsen af disse applikationer, hvis du anvender Google Chrome browseren, da du kan installere en række udvidelser, som gør det lettere at anvende nogle af funktionerne.

Google Drev downloades til Pc fra https://www.google.com/intl/da/drive/. Google drev kan også installeres på Apple MacBook, iPad og iPhones samt tablets og smartphones med Android operativsystemet. Installationen foregår via Apple App Store hhv. Google Play.

Du skal for at kunne anvende Google Drev oprette en gmail konto.

Google Backup og Synkronisering

Google har den 12. juli 2017 frigivet et nyt program til brug ved synkronisering af filer på en Pc eller Mac og kopiering af billeder til Google Fotos. Programmet erstatter de to gamle programmer Google Fotos Backup og Google Drive.

Programmet indholder følgende funktioner:

  • Google Drev på Pc
  • Google Fotos Backup
  • Backup og synkronisering af mapper ud over Google Drev mappen (nyhed fra juli 2017)

Google Drev på Pc og Google Fotos backup fungerer uændret i det nye backup og synkroniseringsprogram.

Google Drev på din Pc

Google Drev installeres default i mappen C:\brugere\[Dit brugernavn]\Google Drev. Google Drev synkroniserer alt indhold i denne mappe og eventuelle undermapper med Google drevet i skyen.

Du kan oprette og redigere alle filtyper på din Pc. De synkroniseres automatisk til Google drevet i skyen. Dokumenter i Google dokumentformat kan som udgangspunkt kun redigeres online via en browser, da der på Pc’en i stedet for dokumentet findes en genvej til dokumentet i skyen.

Google Docs dokumenter kan downloades og redigeres offline.

  • Det kræver at du anvender Google Chrome
  • Du skal installere udvidelsen Google Docs Offline.
  • På dit online Google drev vælger du Docs og i menuen vælger du at aktivere offline redigering.
  • I Dokumentvisning højreklikkes på det enkelte dokument de tre små prikker, og det markeres at dokumentet skal være tilgængelig offline.

Dokumentet findes ikke i Google Drev mappen men i Chrome browserens cache med lokale data.

Google Fotos på din Pc

Google Fotos Backup, som anvendes til at overføre billeder fra din Pc mappe “Billeder” til Google Fotos i skyen.

Google Backup af mapper

Nyhed 12. juli 2017

Du kan under indstillingerne af Google Backup og synkronisering, vælge hvilke mapper, der skal tages backup af ud over mappen Google Drev. Filerne kan redigeres online og rettelser synkroniseres tilbage til en Pc eller Mac hvorfra de er kopieret.

Det er muligt at lave backup af mapper og filer fra flere Pc og Mac’s. Hvis du vil dele filerne mellem dine enheder, så skal du placere dem i mappen Google Drev.

Google Apps

Hvis du på siden https://google.dk markerer ikonet som vist her, så vises Google Apps, som bl.a. omfatter

  • Søgning, Maps, Gmail, Drev, Docs, Sheets, Slides, Kalender, Fotos, kontaktpersoner og Youtube.
Google Chrome Apps

Google Chrome Apps

I dette indlæg fokuseres på Drev, Docs (dokumenter) og Fotos. Når der nedenfor er anført dokumenter, så omfatter det tekstdokumenter, regneark og præsentationer.

Google Drev online

Google Drev Online giver mulighed for at se og redigere dine dokumenter i Google eget dokumentformat. Hvis du downloader enkelte dokumenter i dette format så kan du vælge at konvertere det til en række forskellige dokumentformater herunder Microsoft dokumentformater. Hvis du downloader en mappe så downloades de i en zip-fil og konverteres til Microsoft format.

Der findes en række plugins til Google chrome som bl.a. gør det muligt at redigere Microsoft Word dokumenter online i Google Docs.

Google Fotos i skyen giver mulighed for at redigere, lave albums.

Deling af dokumenter og billeder

Dokumenter og billeder kan deles med andre personer. De pågældende behøver ikke at have en Gmail (Google Konto). Det er dog nødvendigt, hvis de skal redigere delte dokumenter.

Android enheder

Android enheder er normalt født med Google Drev og Google Fotos og en Android enhed bør altid være tilknyttet en Gmail (Google konto), da det gør det lettere at anvende enheden.

En Android enheds konfiguration og data kan gemmes som backup på Google Drev Online, på samme måde som en Apple Enhed laver backup til iCloud.

Apple enheder

Google Drev, Docs, Gmail og Fotos m.v. kan via Apple AppStore installeres på iPhone og iPad.

Google Fotos kan med fordel anvendes på iPhone og iPad til at lave backup og deling af billeder mellem dine Apple enheder, da du har ubegrænset plads på Google skyen, hvis du lader Google Fotos foretage kopieringen i det som Google kalder Høj Kvalitet.

Flere indlæg

> Læs indlægget om lagerplads og priser
> Læs indlægget om billeder i skyen
> Læs indlægget om dokumentformater i skyen
> Læs indlægget om anvendelse af skyer via browsere
> Læs mere om Google Drev

Udgivet i Cloud Service.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.