Google Drev

Opdateret januar 2020

Google Applications er en række online programmer, som du får adgang til, når du opretter en gmail (Google) konto. Du får det største udbytte af anvendelsen af disse applikationer, hvis du anvender Google Chrome browseren, da du kan installere en række udvidelser, som gør det lettere at anvende nogle af funktionerne.

Installation

Læs mere om installation og konfiguration af Google Backup og synkronisering.

Du skal for at kunne anvende Google Drev oprette en Gmail konto.

Google Drev på din Pc

Google Drev installeres default i mappen C:\brugere[Dit brugernavn]\Google Drev. Google Drev synkroniserer alt indhold i denne mappe og eventuelle undermapper med Google drevet i skyen.

Du kan oprette og redigere alle filtyper på din Pc. De synkroniseres automatisk til Google drevet i skyen. Dokumenter i Google dokumentformat kan som udgangspunkt kun redigeres online via en browser, da der på Pc’en i stedet for dokumentet findes en genvej til dokumentet i skyen.

Google Docs dokumenter kan downloades og redigeres offline.

  • Det kræver at du anvender Google Chrome
  • Du skal installere udvidelsen Google Docs Offline.
  • På dit online Google drev vælger du Indstillinger (Tandhjulet øverst til højre) I pop-up vinduet vælger du at aktivere offline redigering.
  • I Dokumentvisning højreklikkes på det enkelte dokument de tre små prikker, og det markeres at dokumentet skal være tilgængelig offline.

Dokumentet findes ikke i Google Drev mappen men i Chrome browserens cache med lokale data. Rydder du op i Chrome via <CTRL> + <SHIFT> + <DELETE> eller bruger du et program som CCleaner til oprydning så fjernes dokumentet og det skal downloades igen.

Offline redigering er kun relevant for dokumenter, der anvender Googles dokumentformat.

Google Fotos på din Pc

Du kan overføre nye billeder automatisk til Google i skyen, hvis du under indstilling af Google Backup og Synkronisering har valgt at nye billeder skal overføres til Google Fotos online. Du kan ændre denne indstilling.

Hvis du vil have billeder fra Skyen ned på din Pc, så skal du manuelt downloade dem ved hjælp af din browser.

Google Apps

Hvis du på siden https://google.dk markerer ikonet som vist her, så vises Google Apps, som bl.a. omfatter

  • Søgning, Maps, Gmail, Drev, Docs, Sheets, Slides, Kalender, Fotos, kontaktpersoner og Youtube.
Google Chrome Apps

Google Chrome Apps

I dette indlæg fokuseres på Drev, Docs (dokumenter) og Fotos. Når der nedenfor er anført dokumenter, så omfatter det tekstdokumenter, regneark og præsentationer.

Google Drev online

Google Drev Online giver mulighed for at se og redigere dine dokumenter i Google eget dokumentformat. Hvis du downloader enkelte dokumenter i dette format så kan du vælge at konvertere det til en række forskellige dokumentformater herunder Microsoft dokumentformater. Hvis du downloader en mappe så downloades de i en zip-fil og konverteres til Microsoft format.

Der findes en række plug-ins til Google Chrome som bl.a. gør det muligt at redigere Microsoft Word dokumenter online i Google Docs.

Google Fotos i skyen giver mulighed for at redigere, lave albums.

Deling af dokumenter og billeder

Dokumenter og billeder kan deles med andre personer. De pågældende behøver ikke at have en Gmail (Google Konto). Det er dog nødvendigt, hvis de skal redigere delte dokumenter.

Android enheder

Android enheder er normalt født med Google Drev og Google Fotos og en Android enhed bør altid være tilknyttet en Gmail (Google konto), da det gør det lettere at anvende enheden.

En Android enheds konfiguration og data kan gemmes som backup på Google Drev Online, på samme måde som en Apple Enhed laver backup til iCloud.

Apple enheder

Google Drev, Docs, Gmail og Fotos m.v. kan via Apple Appstore installeres på iPhone og iPad.

Google Fotos kan med fordel anvendes på iPhone og iPad til at lave backup og deling af billeder mellem dine enheder, da du har ubegrænset plads på Google skyen, hvis du lader Google Fotos foretage kopieringen i det som Google kalder Høj Kvalitet.

Flere indlæg

Læs indlægget om lagerplads og priser
Læs indlægget om billeder i skyen
Læs indlægget om dokumentformater i skyen
Læs indlægget om anvendelse af skyer via browsere
Læs mere om Google Drev

Udgivet i Cloud Service.