OneDrive

Kontrolleret januar 2020

OneDrive er Microsoft cloud tjeneste. Det omfatter en online version af en række Microsoft applikationer herunder bl.a. mail, kontakter, opgaver, billeder, Microsoft Office m.v. OneDrive kan anvendes på Pc, tablets og smartphones.

I dette indlæg fokuseres på dokumenter og billeder. Når der nedenfor er anført dokumenter, så omfatter det tekstdokumenter, regneark og præsentationer.

Du skal for at kunne anvende OneDrive oprette en Microsoft konto. Du kan anvende en eksisterende email adresse eller oprette en Microsoft mailadresse. Hvis du opretter en Microsoft mailkonto, så har du også adgang til online mail, kontaktpersoner, kalender m.v.

Du kan få adgang til den fulde Microsoft Office funktionalitet på Pc, tablets og smartphones ved at købe et Office 365 abonnement.

OneDrive på en Pc

OneDrive er en integreret del af Windows 8 og 10. OneDrive kan downloades og installeres på Windows Vista og Windows 7. OneDrive til brug på Pc kan downloades fra https://onedrive.live.com/about/da-dk/

OneDrive installeres på en Pc default som en mappe i brugerens “hjemme mappe” C:\brugere[Dit brugernavn]\OneDrive. Filer i denne mappe og undermapperne synkroniseres med skyen OneDrive. Mappen ligger på samme niveau som mapperne med dine dokumenter, billeder, videoer og musik. Det betyder, at filer i disse mapper ikke synkroniseres til OneDrive i skyen.

Du kan flytte OneDrive mappen til en anden harddisk eller en anden partition via

Hurtig adgang — > OneDrive ikonet — > Indstillinger.

Du skal afbryde forbindelsen til OneDrive. Herefter flyttes mappen og OneDrive konfigureres til at bruge den nye placering.

Opdatering september 2018

OneDrive har på en Pc traditionelt været begrænset til at kunne synkroniserer filer i OneDrive mappen. Det er nu muligt, at tilføje yderligere mapper til denne synkronisering. Du kan synkronisere dit skrivebord samt mapperne Billeder og Dokumenter.

Indsæt skærmbilleder

Gå til hurtig start højreklik på OneDrive ikonet.

  • Vælg indstillinger.
  • I dialogvinduet vælges fanebladet Gem automatisk
OneDrive tilføj mapper til synkronisering

OneDrive tilføj mapper til synkronisering

  • Vælg Opdater mapper
  • Her kan du vælge at gemme Skrivebord, Billeder og Dokumenter på OneDrive.
OneDrive tilføj synkronisering af mapper

OneDrive tilføj synkronisering af mapper

 

Hvis du har Office 365 Personal så har du 1 TB plads og du kan gendanne dine data fra OneDrive til et selvvalgt tidspunkt indenfor de seneste 30 dage.

Advarsel

Du bør kun tilføje andre mapper til OneDrive synkroniseringen, hvis du har en Office 365 licens eller har tilkøbt ekstra diskplads, da du kun har 5 GB gratis plads. Den slipper hurtigt op.

slut opdatering september 2018

Hvis du har mange billeder, så bør du i stedet anvende Google Fotos. Du har her 15 GB gratis plads på din konto. Du kan uplode billederne i høj kvalitet, som reducerer den plads du bruger online. Billeder optaget med et digitalkamera, tablet eller smartphone i meget høj kvalitet bliver reduceret i opløsning svarende til Fuld HD fjernsyn, når de er uploadet til Google Fotos.

Du kan på dit OneDrive gemme dokumenter, regneark, præsentationer og databaser m.v. som er oprettet og redigeret i dine Pc programmer.

OneDrive online

Filerne fra din OneDrive Mappe på din Pc eller tablet synkroniseres automatisk til OneDrive online.

Du får adgang til denne ved at logge på https://live.com. Du har her adgang til at anvende en gratis, men reduceret udgave af Microsoft Office m.v. Du kan redigere dine Microsoft Office dokumenter online. Du kan ikke redigere billeder. Du kan i stedet redigere billederne på din Pc.

OneDrive online funktioner

OneDrive online funktioner

Du kan online redigere dokumenter i Microsoft Word format og dokumenter fra OpenOffice/LibreOffice.

Deling af dokumenter og billeder

Du kan online og fra OneDrive mappen på din Pc dele dokumenter og billeder.

OneDrive på Apple enheder

Du kan installere en OneDrive App på Apple enheder. Det er med denne muligt at åbne og vise dokumenter og billeder, som for en browser på en Pc. Du kan redigere dokumenter i Microsoft formaterne ved at installere den tilsvarende app fra Apple App Store.

DropBox på Android enheder

Du kan installere en OneDrive App på Apple enheder. Det er med denne muligt at åbne og vise dokumenter og billeder, som for en browser på en Pc. Du kan redigere dokumenter i Microsoft formaterne ved at installere den tilsvarende App fra Google Play.

Flere indlæg

Læs indlægget om lagerplads og priser
Læs indlægget om billeder i skyen
Læs indlægget om dokumentformater i skyen
Læs indlægget om anvendelse af skyer via browsere
Læs mere om at flytte mappen OneDrive
Læs mere om OneDrive hos Microsoft
Opret Microsoft Konto

Udgivet i Cloud Service og tagget .