Windows 10 Fall Creators Update

Windows 10 Fall Creators Update, som blev frigivet den 17. Oktober 2017, er en såkaldt feature update. Det betyder, at Microsoft har frigivet en ny version af Windows 10, hvori der er ny og ændret funktionalitet. Du vil bortset fra den tid det tager at opdatere til Falls Creators Update (versionsnummer 1709) formentlig ikke opdage, at der er ændringer i den almindelige anvendelse af Windows, med mindre du leder efter disse nyheder og ændringer.

Skal jeg straks opdatere eller vente til Windows Update selv henter denne feature update?

Det er min vurdering, at du roligt kan vente på, at det bliver din tur i den kø Microsoft bruger til dette. Hvis du ikke kan vente, så kan du gå til https://www.microsoft.com/en-us/software-download/windows10 og vælge Opdater nu.

Hvis du vælger selv at opdatere kan du risikere, at der er drivere der ikke fungerer på din Pc.

Hvis opdateringen fejler, så kan du søge hjælp hos

Du kan finde en samlet beskrivelse (på engelsk) af nyhederne hos Windows Central eller hos Windows Report.

Jeg har valgt at fremhæve nogle få af ændringerne, som jeg finder meget brugbare.

Windows Defender

Microsoft har tilføjet en mulighed for via Indstillinger -> Opdateringer og Sikkerhed -> Defender -> Virus og trussels beskyttelse at aktivere en beskyttelse af mapperne med Windows og programmer mod uautoriseret adgang. Dette for at beskytte mod at malware foretager ændringer i disse mapper. Du kan selv tilføje andre mapper.

Edge

Browseren Edge er i fortsat udvikling og den kan nu erstatte Adobe Reader og andre PDF læsere.

  • Edge kan nu vise indholdsfortegnelse i PDF dokumenter.
  • Det er muligt at udfylde, gemme og udskrive PDF formularer.
  • Det er muligt at markere tekstafsnit og skrive noter til disse.
  • Det er muligt at vise to sider ved siden af hinanden.
  • Edge kan vise digitale bøger i EPUB formatet.
  • Der er en lang række ændringer som er rettet til udviklere af websider og –applikationer.
  • Herudover er der mange mindre forbedringer af Edge.

Læs mere om Edge hos Windows Central

OneDrive on Demand

Det er muligt at konfigurere OneDrive, til kun at downloade online filer, når de åbnes. Det er reelt kun anvendeligt, hvis du anvender OneDrive via din browser og på flere Pc’ere eller køber en ny Pc. Hvis du anvender OneDrive som backup, så skal du ikke aktivere denne funktion.

OneDrive på mobile enheder har længe haft denne funktionalitet, da der her ofte er begrænset plads til billeder, dokumenter og andre data.

Læse mere om Ondrive on DeMand his The Windows Central

Andre ændringer

Der er en lang række mindre ændringer til bl.a.

  • Startmenuen
  • Proceslinjen og notifikationsområdet

 

Konfiguration af Windows 10 – Et fortsat irritationsmoment

Konfiguration af Windows 10 skal fortsat foregår to forskellige steder, dels i den nye app Indstillinger dels i det gamle kontrolpanel. Der foretages fortsat betydelige ændringer og flytninger af funktionaliteten mellem de to brugergrænseflader og reorganisering af kategorierne i appen Indstillinger.

Appen Indstillinger

Der er foretaget en lang række ændringer af Appen Indstillinger. Du bør gennemgå disse og i øvrigt kontrollere at de indstillingsændringer, som du tidligere har foretaget ikke er blevet sat tilbage til Microsoft foretrukne indstillinger.

Ændringer som er mindre anvendelige

My People

Microsoft introducerer “My People”, som gør det muligt at fastgøre op til tre kontaktpersoner til proceslinjen. Det giver mulighed for lettere at kontakte disse via mail og Skype. Der er desuden lettere adgang til kontaktpersonerne. Det forudsætter, at du anvender Microsoft Windows 10 appen Personer til registrering af dine kontaktpersoner og Windows 10 mail appen.

Den digitale assistent Cortana

Der er ny funktionalitet til den digitale assistent Cortana, som fortsat ikke er tilgængelig på dansk.

Virtual reality

Microsoft fortsætter udviklingen af 3D Mixed Reality (kendt fra Pokemon Go på smartphones). Det kræver anskaffelse af Virtual Reality headset, der kan fungere med Windows 10. Det fungerer endnu kun på meget få PC’er, hvor videokameraet m.v. er designet til dette brug.

Kommende ændringer

Fluent design System

Microsoft er begyndt at implementerer en ny grafisk brugergrænseflade kaldet fluent design system, som skal give en bedre brugeroplevelse. Den vil gradvis afløse især den udskældte grafisk brugergrænseflade, som blev introduceret med Windows 8. Du vil bl.a. opleve at startmenuer og vinduer bliver gradvis mere gennemsigtige og med en større grad af animation. Det er i Fall Creators Update kun implementeret i begrænset omfang.

Udgivet i Windows Update og tagget .

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.