Find licensnøgler og kodeord

Kontrolleret januar 2020

Der er når man skal geninstallere programmer efter en gendannelse af Windows ofte brug for licensnøgler,  aktiveringskoder og mailkodeord m.v. Hvis man har mistet dem, så kan de normalt findes med et værktøj før geninstallationen.

Windows

Hvis din Windows 10 er registreret med en digital licens, så aktiveres Windows 10 første gang en gendannet Pc går på Internettet og du har derfor ikke brug for en aktiveringsnøgle. Oplysning om licensen fremgår af

Startmenu – > Indstillinger – > Opdatering og sikkerhed – > Aktivering

Hvis du gendanner en Pc til fabrikstilstand og dermed det image som Pc blev leveret med, så bliver Windows også automatisk aktiveret typisk med en produktnøgle, som findes i BIOS på Pc.

I andre situationer skal du aktivere ved at anvende en produktnøgle. Du bør inden du gendanner din Pc anvende et værktøj til at sikre dig at du har din produktnøgle.

Hvis du har en ældre Pc, så kan du ofte finde produktnøglen på et klistermærke på din Pc. På nyere Pc’ere (Windows 8 og 10) er nøglen normalt indlejret i BIOS eller EFI.

Læs også indlæget om det glemte kodeord til Windows

Microsoft Office

Hvis du anvender et Office 365 abonnement, eller har købt Office pakken online hos Microsoft så aktiveres Office Pakken, når du logger på Office pakken fra et af programmerne. For øvrige Office pakker skal du anvende produktnøglen for at kunne geninstallere programmet. Har du købt programmet online hos Microsoft, så kan du downloade programmet igen fra din Microsoft konto.

Andre programmer

Har du købt og downloadet programmer online eksempelvis et antivirusprogram, hvor du har et abonnement, så kan du normalt logge på din konto hos producenten og hente en ny og opdateret udgave af programmet. Denne type programmer har ingen produktnøgle men foretager en online kontrol af, at du har købt en gyldig licens.

Magical Jelly Bean

Programmet Magical Jelly Bean kan anvendes til at finde produktnøgler for en lang række programmer herunder Windows 7 – 10, og Office pakken. Det findes i en gratis version, som normalt er tilstrækkelig, men har du programmer som gratisudgaven ikke kan finde nøglerne til, så kan du prøve med den betalbare version. Der er følgende værktøjer hos Magic Jelly Bean:

  • Product key finder for Windows 7 – 8 og Office 2010
  • Product key Finder for Mac OSX
  • PasswordFinder, som kan finde de kodeord du har gemt i dine browsere og en lang række andre programmer.
  • Wifi Password Revealer og WiFI Password Finder, der finder kodeord til de netværk din Pc har været logget på.

LicensCrawler

LicenseCrawler er et gratis program, som er lavet af Martin Klinzmann. Det kan finde licensnøglerne til en lang række programmer ud over Windows og Microsoft Office-pakken. Programmet fungerer på alle versioner af Windows 32 og 64 bit.

NeoSmart Technologies

Windows OEM Product Key Tool er et værktøj, som kan finde den produktnøgle som er indlejret i BIOS eller EFI. Det kan være nødvendigt at anvende dette værktøj, hvis et installationsmedie ikke kan finde Windows produktnøglen.

Nirsoft Password finder

Nirsoft Password Finder kan finde kodeord i en lang række mailprogrammer, herunder Windows Live Mail, Outlook, Thunderbird. Nirsoft har også et program der kan finde gemte kodeord i browsere (IE, Chrome og Firefox)

Nirsofts programmer anvender low level Windows API, hvilke ofte giver falske positive reaktioner fra anitvirusprogrammer. Det kan være bl.a. være nødvendigt midlertidigt at deaktivere antivirusprogramet.

Recover Keys

Recover Keys er et betalingsprogram. Der findes en demo version, som lader dig se de første fire tegn i en produktnøgle. Programmet kan anvendes hvis du har et program, som de øvrige gratis programmer ikke kan finde. Du kan købe en licens til hjemme brug for 200 DKK.

Udgivet i Værktøjer, Windows Tips og tagget .