Privatlivsindstillinger Windows 10

Opdateret januar 2020

Windows 10 indsamler og sender i standard konfigurationen af privatlivsindstillingerne en lang række informationer - benævnt telemetri - til Microsoft om brugerens anvendelse af en Windows 10 Pc. I dette indlæg beskrives mulighederne for at begrænse Microsoft dataindsamling.

Microsoft anvendelse af dine personlige oplysninger

Microsoft skriver i sine licensbestemmelser,

at nogle af softwarefunktionerne sender eller modtager oplysninger til/fra Microsoft, når funktionerne bruges. Mange af disse funktioner kan slås fra i brugergrænsefladen, eller De kan vælge ikke at bruge dem. Ved at acceptere denne aftale og bruge softwaren accepterer De, at Microsoft har ret til at indsamle, bruge og offentliggøre oplysninger som beskrevet i Microsofts Erklæring om beskyttelse af personlige oplysninger (aka.ms/privacy) og i henhold til oplysningerne i den brugergrænseflade, der er tilknyttet softwarefunktionerne.

Du kan læse mere om Microsoft anvendelse af dine personlige oplysninger på siden med Microsofts erklæring om beskyttelse af personlige oplysninger

Læs mere om Windows telemetri hos ghacks.net

Manuel beskyttelse af personlige oplysninger

Du kan via Indstillinger manuelt reducere mængden af oplysninger som Microsoft indsamler. Det gøres via Indstillinger - > Beskyttelse af personlige oplysninger.

Windows privatlivsindstillinger

Windows privatlivsindstillinger

Det er dog lettere og mere overskueligt at gøre det med et program.

Advarsel

Husk at lave en systembackup eller et systemgendannelsespunkt før du ændrer indstillingerne med et af nedenstående programmer. Nogle af ændringerne kan medføre, at der er funktioner, som du ikke kan anvende. Rul en ændring tilbage, hvis du har brug for disse funktioner.

Windows Privacy Dashboard

Windows Privacy Dashboard (WPD) er et gratis program til Windows 7, 8.1 og 10, som kan anvendes til at ændre/tweake privacy (privatlivs) indstillingerne og funktioner. Programmet downloades som en zip-fil, der pakkes ud. Programmet køres uden at blive installeret. Der er vejledninger til hver enkelt indstilling.

Programmet kan ændre indstillinger i registreringsdatabasen og firewall definitioner. Du kan slå funktioner til og fra.

Indstillingsmulighederne er opdelt i tre grupper:

  • Local Group Policy mv. som anvendes til at tilpasse privatlivsoplysningerne.
  • Firewall regler, som kan anvendes til at forhindre rapporteringer af anvendelsen til Microsoft.
  • Afinstallation af Apps.
  • Tweaker, som anvendes til at tilpasse apps adgang til dine data. Mulighederne for at finjustere apps adgang til data er bedre i Windows – > Indstillinger – > Beskyttelse af personlige oplysninger.

Windows Privacy Dashboard

Windows Privacy Dashboard

Bemærk, at du kan komme ud for, at du har slået indstillinger fra som gør, at der er funktioner du ikke kan anvende eksempelvis:

  • OneDrive
  • Hvis du har en Microsoft konto og anvender Windows Mail App, kontakter og kalender, så skal du give disse adgang til dine data

Ultimate Windows Tweaker 4

Ultimate Windows Tweaker (UWT) er et program, som kan ændre tweake privatlivs- og sikkerhedsindstillingerne i Windows 10 samt optimere mere end 200 indstillinger i Windows. Programmet er udviklet for The Windows Club.

Programmet downloades som en zip-fil, der udpakkes og programmet køres uden at blive installeret. Det opretter et gendannelsespunkt når det startes.

Ultimate Windows Tweaker Privacy Indstillinger

Ultimate Windows Tweaker Privacy Indstillinger

  • Læs den omfattende beskrivelse hos The Windows Club af Ultimate Windows Tweaker
  • Programmet downloades via download knappen som findes langt nede på siden.
  • Læs mere om Ultimate Windows Tweaker i indlægget om tweaking af windows.

Udgivet i Sikkerhed, Værktøjer, Windows Tips.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.