Manglende Drivere

Kontrolleret september 2018

Det kan være en udfordring at holde en ældre Pc, som er opgraderet til Windows 10 eller en Pc som er opdateret fra en udgave af Windows 10 eksempelvis Anniversary Update (1607) til Creators Update 1703) opdaterer med drivere.

Manglende driver efter opgradering

Jeg har selv haft og løst problemet på en HP Pavilion g6 fra 2012, som var født med Windows 7. Efter opgraderingen fra Anniversary Update til Creators Update. Der manglede en enkelt driver til “HP DriveGuard”. Denne driver søger for at parkere harddiskens læse/skrivehoved, så harddisken er sikret, hvis den udsættes for stød.

Driveren fandtes ikke i min backup, som beskrevet i indlægget om Backup og restore af drivere.

Jeg fandt med hjælp fra Google relativt hurtigt driveren hos HP. Den vedhæftede release note bekræftede at det bl.a. var til en HP Pavilion g6 . Det var desværre ikke muligt at installere sp61037.exe.

Det viste sig, at filen – sp61037.exe – var en selvudpakkende zip fil. Jeg pakkede filen ud med 7-Zip og installerede derefter driveren via Enhedshåndtering, hvor jeg valgte enheden med den manglende driver og derefter valgte at opdatere driveren fra den udpakkede mappe med sp61037.

Denne model er bedre end et tredjepartsværktøj, hvor man kan risikere at få en driver til en nyere udgave af hardwaren. I værste fald risikerer man at skulle geninstallere Windows.

Installation af grafikdrivere

Det kan være en udfordring, at bl.a. Nvidia og andre driverleverandører i standardinstallationen medtager andre programmer ud over selve driveren.

Bl.a. Nvidia distribuerer driver/programpakken i en selvudpakkende exe-fil. Denne kan, åbne og udpakkes med eksempelvis 7-Zip. Herefter foretages installationen via enhedshåndtering, hvor enheden eksempelvis skærmkortet vælges, og der vælges opdatering med søgning efter driver blandt de udpakkede filer.

icon=”icon: chevron-right”

Udgivet i Reparation, Vedligeholdelse og tagget , .

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.