Windows Defender

Kontrolleret januar 2020

Microsoft Defender, som er en integreret del at Windows 10, giver en effektivt realtime beskyttelse af din Windows Pc. Der er i realtime beskyttelsen indbygget Ransomware beskyttelse. Defender kan afløse de gratis 3. parts programmer.

På Windows XP, 7 og 8 er det nødvendigt at anvende et 3. parts antivirus program for at få en tilstrækkelig beskyttelse mod virusinfektioner.

På Windows 10 giver Defender en tilstrækkelig beskyttelse, når der sammenlignes med de gratis udgaver af 3. parts antivirusprogrammer. Abonnementsversionerne af 3. parts programmerne indeholder ekstra faciliteter.

3. parts antivirus programmer

Tredjeparts antivirusprogrammer som AVG, Avast, Avira, BitDefender, Kaspersky, Norton Security, McAfee, Bull Guard m.fl. findes i en gratis udgave og en abonnementsbaseret udgave. De gratis udgaver indeholder ofte færre funktioner end Windows Defender. Gratis udgaverne af disse programmer deaktiverer Windows Defenders indbyggede ransomware beskyttelse. Denne beskyttelse findes normalt kun i abonnementsudgaverne.

De betalte udgaver af 3. parts antivirus programmer indeholder nogle ekstra funktioner herunder bl.a.:

  • Virtual Privat Netværk, kodeordshusker, kontrol for forældede apps og opdatering af disse, og mail scanner, der ikke findes i Windows Defender
  • Browser plug-in, der scanner for malware. Google Chrome og Firefox m.fl. giver i dag tilstrækkelig beskyttelse. Defender giver en ekstra beskyttelse af Edge Browseren.
  • Ransomware beskyttelse, som også findes i Defender og
  • Avanceret firewall som supplement til Windows Defender firewall. Anvendelsen heraf kræver dyb indsigt i hvordan en Firewall fungerer.

Problemer med 3. parts programmer. De seneste funktionsopdateringer af Windows 10 har medført, at 3. parts apps ikke fungerede, før producenten havde opdateret sit antivirus produkt. For enkelte har det taget flere uger, før de fungerede igen. I den periode har berørte Pc været uden Antivirus beskyttelse.

Når et tredjeparts antivirus produkt installeres, så deaktiveres Windows Defenders real time beskyttelse herunder også Defenders ransomware beskyttelse, som er en del af real time beskyttelsen.

Det udgør et sikkerhedsproblem, hvis du anvender gratis udgaven af et gratis 3. parts produkt, som normalt ikke indeholder ransomware beskyttelse.

Ransomware beskyttelse

Hvis du anvender Windows Defender og derefter installerer CCleaner, så kan du blive tilbudt at installere Avast. Hvis du ikke er opmærksom og fjerne fluebenet, så vil gratis udgaven af Avast blive installeret. Du mister samtidig Defenders realtime ransomware beskyttelse, da den er en del af den betalbare version af Avast. Dette problem opstår eksempelvis også med den gratis udgave af Avira.

Windows indstillinger

Funktioner i Windows Defender

Windows Defender Dashboard

Windows Defender Dashboard

Udgivet i Sikkerhed.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.