Microsoft support af Office 2007 ophørte 10. oktober 2017

Opdateret januar 2020

Microsoft support af Office 2007 ophørte den 10. oktober 2017. Det betyder at der ikke længere udsendes sikkerhedsopdateringer og dermed bliver denne office pakke udsat for en større risiko for at blive ramt af sikkerhedstrusler.

Support af Office 2010 ophører den 13. oktober 2020

Du skal derfor udskifte Office 2007 med en nyere Office pakke. Det kan være en nyere udgave af Microsoft Office eller en gratis udgave, eksempelvis LibreOffice.

Advarsel
Box content
Du kan vælge at fortsætte med at anvende Office 2007. Dermed udsætter du dig for en stigende risiko for at blive hacket eller få din Pc inficeret med virus og i værste fald at blive ramt af Ransomware.

Microsoft Office

Vælger du en nyere udgave af Officepakken kan du på https://products.office.com/da-dk/compare-all-microsoft-office-products se de mulige produkter.

Du kan vælge et årligt abonnement kaldet Office 365 eller betale et engangsbeløb for Office 2019.

Hvis du har anvendt regneark med makroer eller Visual Basic for application programmering og Databaseprogrammet Access, så er du nødt til fortssat at anvende Microsoft Officepakken, med mindre du manuelt laver det igen med eksempelvis LibreOffice.

LibreOffice

Du kan også vælge LibreOffice, som kan downloades fra https://ninite.com/. LibreOffice indeholder:

  • Tekstbehandling
  • Regneark
  • Præsentationsprogram
  • Tegneprogram
  • Databaseprogram

Der er ikke noget mailprogram.

LibreOffice kan åbne og gemme dokumenter m.v. som du har arbejdet med i Microsoft Office dokumentformater.

Office Online

Hvis du allerede har en Microsoft konto og anvender en Microsoft mailkonto, så kan du vælge at anvende Office Online. Det er en gratis udgave af Officepakken. Funktionaliteten er reduceret i forhold til den betalte version, men er tilstrækkelig med indre man bruger nogle af de avancerede funktioner. Du kan læse mere i indlægget om

Google Applications

Hvis du allerede har en gmail, så kan du vælge Google online applikationer, som beskrevet indlægget om

Skifte fra Outlook til Thunderbird

Som erstatning for Microsoft Outlook kan du anvende det gratis mailprogram Thunderbird. Du kan læse om flytning af mail fra Outlook til Thunderbird i disse indlæg.

Windows 8.1 og 10 mail app

Du kan også vælge at anvende Windows 10 mail app, personer og kalender. Det bør du kun gøre hvis din mailudbyder tilbyder anvendelse af IMAP protokollen til hentning og afsendelse af mail. Det omfatter bl.a.

@gmail, @hotmail.com, @outlook.dk, @outlook.com, @live.com og @icloud.com konti.

Det omfatter ikke mailkonti fra Yousee og det tidligere TDC. Her kan der kun anvendes POP3 til at hente mail.

Advarsel

Jeg fraråder at bruge Windows 10 mail app, når du anvender **POP3 protokollen til at hente mail med**, idet det reelt ikke er muligt at lave selvstændig backup og gendanne mail efter en reinstallation af Windows, idet Microsoft ikke har frigivet en beskrivelse af hvordan dine mails gemmes og hvordan man kan tage en selvstændig backup heraf. Hvis mail er slettet på eksempelvis Yousee mailservere, så er de gået tabt, hvis du geninstallerer en frisk udgave af Windows.

Udgivet i Brugerprogrammer, Email, Tekstbehandling og tagget , .