Hvor finder jeg systemgendannelsespunkterne

Kontrolleret januar 2020

Hvis du får et havari på din Pc, så du er blevet nødt til at indlæse en backup eller geninstallere Windows, så er der sikkert nogle data, som er blevet opdateret siden du sidst tog en backup.

Windows opretter på hver disk partition en skjult mappe System Volume Information. Denne mappe anvendes bl.a. til at gemme systeminformation herunder bl.a. systemgendannelsespunkter.

Mappen må ikke slettes.

Mappen System Volume Information

Mappen System Volume Information

Mappen System Volume Information vises kun i Stifinder, når du i Stifinders faneblad Fil – > Skift mappe- og søgevisninger og på fanebladet Vis har fjernet markeringen ud for Skjul beskyttede operativsystemfiler og valgt Vis skjulte filer mapper og drev.

Stifinder Mappeindstillinger

Stifinder Mappeindstillinger

Windows anvender mappen System Volume Information til bl.a.

  • Systemgendannelsespunkter, som beskrevet ovenfor
  • Søgeindekset, som konfigureres via Kontrolpanel > Indekseringsindstillinger
  • Volume Shadow Copy tjenesten der bl.a. anvendes, når du laver et nyt systemgendannelsespunkt, backup programmer o.lign.

Windows blokerer på en harddisk og SSD, der er formateret med filsystemet NTFS, forsøg på at vise indholdet og forsøg på at fjerne mappen.

På en FAT formateret USB nøgle kan du se indholdet i mappen. Det er muligt at slette mappen på bl.a. USB nøgler, hvis de er formateret med filsystemet FAT. Windows genererer umiddelbart herefter en ny System Volume Information mappe.

System Volume Information USB stick

System Volume Information på USB stick

Du kan ændre størrelsen på mappen på din systemdisk ved via Kontrolpanel > System > Systembeskyttelse ved at slå systemgendannelse fra eller reducere den plads som anvendes til gendannelsespunkter.

Læs mere om

 

Udgivet i Vedligeholdelse, Windows Tips.