Kreditadvarsel – forebyggelse af identitetstyveri

Kontrolleret januar 2020

Hvis du har været udsat for identitetstyveri eller blot har mistet/fået stjålet kørekort, pas, kreditkort, andre legitimationspapirer eller din smartphone  e.lign. så bør du få  indsat en kreditadvarsel i CPR.

En lovændring af 1. december 2016 har gjort det muligt at få indsat en markering i CPR om at du ønsker at advare mod kreditgivning i vedkommendes navn. Markeringen angiver, at banker og andre, der yder lån og kreditter, bør foretage en ekstra grundig kontrol inden de giver lå eller kredit til personer, der bruger dine identitetsoplysninger.

Banker og andre der yder lån og kreditter har dog ikke pligt til at indhente disse oplysninger, men det er i deres interesse at gøre dette, da de derved forebygger tab.

Du finder yderligere vejledning under identitetstyveri på borger.dk.

Udgivet i Sikkerhed og tagget .