Windows 10 April Update 1803

Microsoft har den 30. april 2018 frigivet endnu en funktionsopdatering af Windows 10. Den nye version kaldes ”April Update 1803”.

Det første du vil bemærke er, at Microsoft har reduceret den tid, hvor din Pc ikke kan bruges, mens den opdaterer. Det tager nu ofte kun 10 – 30 minutter.

Når Pc’en er genstartet, vil du bemærke,  at de spørgsmål vedrørende privatliv, du skal svare på er ændret i forhold til tidligere.

Introduktion til Tidslinje

Den bedste nye funktion er – efter min vurdering – den såkaldte tidslinje, der viser hvilke dokumenter, du har arbejdet med.
Det gør det let at finde det dokument, som du lige har arbejdet med, eller den webside du lige har set på. Du kan også se hvad du lavede i går eller længere tilbage i tid. Tidslinje kan også vise de websider, du har set på. Det fungerer indtil videre dog kun med Microsoft egne browser Edge.

Hvis du har flere Pc’ere og er logget ind med en Microsoft konto, så kan timelinje eksempelvis vise dokumenter fra alle dine Pc’ere. Det gør det meget let at skifte mellem flere Pc’ere. Du skal dog huske, at dokumenter, der er gemt lokalt på en PC, ikke bliver tilgængelige på en anden Pc. Dokumentet skal være placeret i en sky eller på et netværksdrev.

Du skal aktivere delingen mellem flere Pc’ere via Indstillinger — > Beskyttelse af personlige oplysninger — > Aktivitetsoversigt. Her kan du slå tidslinje til/fra og aktivere/deaktiver deling med andre Pc’ere.
Du får adgang til tidslinje via tasterne <WINDOWS> + <TAB> eller på ikonet på proceslinjen.

Adgang til tidslinjen fra proceslinjen

Adgang til tidslinjen fra proceslinjen

Nyheder i Edge

Første gang du starter Edge efter opgraderingen, vises en side introduktion til forbedringerne i Edge. Brug lidt tid på at gennemgå disse. Der kan være nogle forbedringer, som du med fordel kan anvende.

Hvis du senere vil vende tilbage til denne side, så findes den her.

Hvis du ikke vil se denne side, når du har opgraderet, kan du deaktivere den, som beskrevet i indlægget om Deaktiver Edge introduktion.

Indstillinger

Microsoft har i Appen indstillinger, der gradvis afløser det kendte kontrolpanel, tilføjet nye indstillinger og flyttet rundt på nogle af de gamle.

På tidligere versioner var det muligt via Indstillinger — > Opdatering og sikkerhed –> Windows Update, at indstille Aktive timer, hvor Windows ikke måtte genstarter uden, at du manuelt aktiverede genstarten. Denne funktion er flyttet, forbedret og har fået nyt navn. Den findes nu under Indstillinger –> System –> Fokushjælp.

Fluent design

Du har måske opdaget, at Microsoft i de seneste funktionsopdateringer opdaget gradvis ændrer det grafiske design af brugergrænsefladen. Microsoft kalder dette Fluent Design. Du kan læse herom på Wikipedia.

Dine Personer

Hvis du bruger Dine personer (My People) på proceslinjen, så kan du herfra få adgang til Microsofts mail app, Personer,  samt Skype og tilføje mere end tre personer, som var en begrænsning, da funktionen, blev introduceret i Fall Creators Update i september 2017.

Cortana

Microsoft personlige assistent Cortanta er fortsat ikke tilgængelig på Dansk.

Adgang til kommandoer i administratortilstand

Det var på tidligere udgaver af Windows muligt at udføre kommandoer i administratortilstand ved at åbne kommandodialogen med <WINDOWS> + <R>, indtaste kommandoen og trykke på <CTRL> + <SHIFT> + <ENTER>. Det er nu endeligt implementeret i Windows 10.

Hvordan får jeg opdateringen

Opdateringen rulles ud som de månedlige opdateringer. Microsoft foretager en trinvis udrulning i løbet af de næste par måneder. Hvis du ikke vil vente, så kan du hente opdateringen på Microsoft side for download af Windows 10.

Læs mere op Windows 10 April Update

 

Udgivet i Windows Update.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.