Administrere pladsen på harddisken

Microsoft er i gang med at flytte Windows diskoprydningsfunktionerne fra Stifinder og det dedikerede program cleanmgr til Settings -> System -> Lager. Ændringerne gør det lettere at foretage ændringerne i opsætningen. Der er dog blevet færre muligheder for at vælge hvad der slettes. Se vejledningen om den gamle model, som fortsat fungerer.

I Settings -> System -> Lager, kan man under Lagerassistent:

  • Aktivere den automatiske oprydning
  • redigere, hvordan vi frigør plads vælge hvornår og hvordan oprydning foretages herunder
    • hvornår lagerassistenten skal køres,
    • slette midlertidige filer som ikke længere anvendes,
    • vælge hvor længe filer skal gemmes i papirkurven inden den tømmes,
    • vælge hvor længe filer du har downloade fra Internettet skal gemmes,
    • vælge at slette en gammel version af Windows. Den slettes automatisk efter 10 dage,
    • vælge at udføre oprydningen nu.

Du kan i Settings -> System -> Lager under Flere indstillinger for lager redigere, hvor nyt indhold gemmes. Det gør det muligt, hvis du har opdelt din harddisk i to partitioner at flytte standardmapperne for dokumenter, musik,. billeder og videoer, fil og tv serier samt offline kort til en partition for data, så du kun har system og programmer på C-drevet.

Det er blevet mere brugervenligt. Det var tidligere kun muligt i Stifinder, som beskrevet i indlægget om at flytte data til en data partition.

I Windows 10 oktober 2018 opdateringen er der tilføjet muligheden for at definere hvor længe OneDrive data skal være downloadet fra skyen inden de fjernes. Du kan vælge, at de skal fjernes hvis de ikke har været brugt fra 1 – 60 dage. Du kan også vælge at de altid skal bevares lokalt.

Når filerne er fjernet lokalt så kan de stadig ses i Stifinder, men det er blot en pegepind til filen i skyen. Når du åbner filen så downloades den automatisk fra skyen.

Denne funktion har tidligere kun være tilgængelig fra Stifinder eller fra OneDrive ikonet på proceslinjen. Det er blevet langt enklere at foretage denne indstilling.

Læs mere herom

 

Udgivet i Dine Data, Vedligeholdelse.