Windows 10 May 2019 Update

Microsoft har den 21. maj frigivet en ny udgave af Windows 10. Opdateringen er benævnt Windows 10 May 2019 Update (1903).

Frigivelsen af den nye udgave blev udskudt for at give tid til at løse nogle udfordringer og give mere tid til test. Som noget nyt skal du selv aktivt foretage installationen af den nye udgave. Du bør vente til der er gået et par måneder efter frigivelsen.

Nedenfor beskrives udvalgte ændringer/nyskabelser.

Windows Update

Microsoft ændrer fra og med May 2019 Update proceduren for installation af en ny udgave (feature update) af Windows 10. Du vil når Microsoft mener din Pc er klar til opdatering se en notits i Indstillinger -> Opdatering og Sikkerhed om, at opdateringen er klar til din Pc. Du kan nu vælge at aktivere opdateringen eller vente. Microsoft vil automatisk installere opdateringen når den udgave du anvender ikke længer understøttes. Det sker 18 måneder efter din aktuelle version blev frigivet. Det betyder i praksis, at du kan vente i op til 12 måneder.

Windows Feature update er klar

Windows funktionsopdatering er klar

Du vil også kunne udskyde almindelige månedlige opdateringer i 7 dage. Det kan du gøre i alt fem gange. Du kan dermed udskyde opdateringer i op til 35 dage.

Du kan styre de aktive timer, hvor Windows ikke forsøger at installere opdateringer. Windows kan i den nye udgave automatisk justere dette tidsrum baseret på din anvendelse af Pc’en. Du bør kontrollere, at det er slået fra, så du undgår at blive afbrudt.

Læs mere om ændringerne af Windows Update

Reserveret lager

Microsoft introducerer et ny koncept for styring af lagerpladsen på din harddisk/SSD. Microsoft reserverer omkring 7 GB plads til brug for Windows opdateringer, programmer, midlertidige filer og system nedbrud.

Microsoft planlægger kun at slå det til ved en ren installation af Windows 10 og for nye Pc’er med Windows 10.

Lager assistenten

Lager assistenten, som er tilgængelig via Indstillinger -> Start -> Lager, viser nu hvor meget plads du kan frigøre.

Der er også adgang til funktionen Optimer drev, som åbner dialogvinduet til disk defragmentering.

Windows Sandkasse (Kun Windows Professionel)

Microsoft har tilføjet en sandkasse. Det er i sandkassen muligt at downloade og afprøve programmer uden at du risikere at få ødelagt din Windows installation. Når sandkassen lukkes forsvinder programmer og andet du anvendte i sandkassen.

Læs mere om sandkassen

Søgefunktionen

Når du søger fra søgefunktionen på proceslinjen (WIN + S) vises et nyt søgevindue.

Du kan fortsat søge ved at rykke på WINDOWS tasten og skrive søgeord.

Afinstallation af Apps

Det er nu muligt at afinstallere flere system apps herunder bl.a. Skype, 3D viser, Grove Music, Mail o g Kalender 3D tegneprogram, Reality Portal, de mobile Office programmer, Sticky Notes. Afinstallation af OneDrive blev mulig med version 1809.

Mindre ændringer

Du kan i kommandovindue og PowerShell ændre skriftstørrelsen med CTRL + musens hjul.

Indstillinger -> Opdatering og sikkerhed -> Foretag fejlfinding har et nyt afsnit om anbefalet fejlfinding. Windows forsøger selv at løse problemer og kan nu også selv fjerne opdateringer som medfører fejl.

Du kan ændre indstillingerne for automatisk fejlfinding, så Windows spørger dig inden fejl forsøges rettet.

Hvis du får problemer med at starte din Pc, så kan Windows selv forsøge at løse problemet ved at afinstallere de seneste opdateringer.

Læs mere om Windows 1903 hos HowtoGeek.com

Udgivet i Windows Update og tagget .