Microsoft ændrer Windows 7 opdateringer

Microsoft ændrer i løbet af 2019 de algoritmer, som anvendes til at signere opdateringer. Signeringen anvendes for, at Windows kan kontrollere, at opdateringerne kommer fra Microsoft og de downloade filer er komplette og downloaded uden fejl.

Januar 2020

Microsoft har den 14. januar udsendt de sidste sikkerhedsopdateringer til Windows 7. Du bør skifte til Windows 10 eller måske prøve Linux Læs mere om at skifte operativsystem.

Windows 7 anvender SHA-1 (Secure Hashing Algoritm nummer 1) til at signere opdateringerne. Windows 8 og 10 anvender SHA-1 kombineres med den nyere SHA-2 algoritme.

Microsoft frigav i marts 2019 en opdatering til Windows 7 som installerer SHA-2 algoritmen på Windows 7. Fra juli 2019 vil Windows 7 ikke kunne opdateres, hvis denne algoritme ikke er installeret.

Du skal derfor sørge for at Windows 7 bliver opdateret med de seneste opdateringer fra Microsoft.

Hvis du holder din Windows 7 Pc opdateret så foregår skiftet automatisk.

Installationen omfatter to opdateringspakker

De to opdateringspakker kan downloades fra Microsoft Update Catalog, hvor du indtaster KB-nummeret (incl. KB). Du skal nu downloade den pakke, der svarer til din udgave af Windows 7. For 64 bit udgaven er det x64-based System og for 32 bit er det x86-based Systems.

De downloadede softwarepakker installeres ved at dobbeltklikke på de downloadede filer.

Læs mere om Secure Hashing Algoritm på Wikipedia.

Udgivet i Vedligeholdelse.