Mine gamle mails er forsvundet

Kontrolleret januar 2020

Du kan ofte opleve at dine gamle mails er forsvundet. Hvis du stadig kan finde dine gamle mails på webmail eksempelvis gmail eller en Microsoft mail konto (hotmail, live.dk, outlook.dk), så er årsagen ofte, at dit mailprogram er konfigureret til kun at gemme mails i en kortere periode.

Dette gælder for mail konti der anvender protokollen IMAP (anvendes af gmail, Microsoft og Apples iCloud mailkonti) men ikke Yousee mailkonti.

Læs mere om problemer med forsvundne mail fra Yousee og andre der anvender protokollen (POP3) til at hente mails.

Windows 10 mail app

Hvis du anvender Windows 10 mail appen, så skal du starte mail programmet og nederst til højre vælge tandhjulet til indstillinger og under indstillinger vælge den mailkonto, du vil ændre. Under indstillinger vælger du hvor længe dine mails skal gemmes på din Pc.

Mail appens synkroniseringsindstillinger viser her at mail kun gemmes for den sidste måned.

Mail indstillinger

Du kan vælge hvor længe mails skal være gemt på din Pc.

Mail indstillinger

Thunderbird

Du kan i Thunderbird på tilsvarende vis ændre perioden, hvor mails skal gemmes på din Pc, når den synkroniserer med din online mail konto. Du finder indstillingen under Rediger -> kontoindstillinger -> Synkronisering.

Telefoner og tablets

Du kan på nogen modeller og for nogle mailkonti finde tilsvarende indstillinger.

Flere indlæg om mail

Udgivet i Email.