Windows 10 mail app

Kontrolleret januar 2020

Hvis du anvender Windows 10 mail app sammen med en mail konto fra eksempelvis Yousee, der anvender POP3 til at downloade mails, så kan du risikere at miste dine lokale mails hvis du udskifter din Pc eller din mobile enhed eller er nødt til at geninstallere operativsystemet på dine enheder.

Nedenstående er gældende for Windows 10 og Windows 8.1 mail app.

Windows 10 mail app har afløst Windows Live Mail mail klienten, som ofte blev anvendt på Windows 7 og tidligere udgave af Windows.

Mail protokoller

Du kan læse mere om forskellene på POP3 og IMAP protokollerne i indlægget om E-mail protokoller. Her kan du finder en beskrivelse, som kan hjælpe dig til at forstå hvorfor anvendelsen af POP3 sammen med Windows 10 mail app kan udvikles sig til at du mister dine mails.

Windows 10 mail app er primært påtænkt anvendt i forbindelse med mail konti, der anvender
IMAP protokollen til at hente mails med.

Når du opretter en mailkonto i Windows 10 mail app vises dette dialog vindue.

 

Tilføj en konto i Windows 10 mail app10

De anførte mail konti fra Outlook.com, Exchange, Google, Yahoo og iCloud anvender alle IMAP protokollen.

Mail appen kan dog også anvendes sammen med POP3 protokollen, som bl.a. anvendes af Yousee, men det har en række ulemper, idet du ikke kan tage en backup og på enkel vis genetablere dine mails, hvis du skifter din Pc eller er blevet nødt til at geninstallere operativsystemet.

Problemet eksisterer også på mobile enheder når du anvender POP3 til at downloade dine mails.

Windows 10 mail app gemmer din mails på din Pc i et format, som det ikke er muligt at flytte til en ny Pc på samme måde som man kan flytte filer fra Windows Live Mail, Microsoft Office Outlook eller mailprogrammet Thunderbird.

Hvis du anvender POP3 protokollen til at hente mails med og udskifter din Pc eller er nødt til at geninstallere Windows 10, så mister du de mails du har sendt fra din Pc og de modtagne mails som ikke længere findes hos din mailudbyder.

Hvis du anvender IMAP til at hente din emails med så opbevares alle dine mails hos din mail udbyder og de synkroniseres automatisk til din Pc, når du igen etablerer forbindelse til din mail konto.

Min råd til anvendelse af Windows 10 Mail app

Brug kun Windows 10 mail app til konti der kan hente mail med IMAP protokollen. Du kan i indlægget om

læse mere om detaljerne om POP3 og IMAP herunder hvordan du kan kopiere dine mails til en IMAP konto.

Du kan i indlægget om

læse om hvordan du etablerer forbindelse til Yousee mailservere med IMAP protokollen.

Den tekniske forklaring

Windows 10 mail app opbevarer data i et Microsoft proprietært dataformat kaldet Extensible Storage Engine (ESE). Microsoft anvender dette dataformat til en lang række formål herunder datalagring i Windows 10 mail app, Windows Update og Windows Search. Microsoft har anvendt dette dataformat siden Windows 2000.

Det har ikke været muligt at finde et program som kan tage en backup eller foretage restore af databasen.

Flere indlæg om mail

Udgivet i Email.