Yousee mail og IMAP

Yousee udskiftede i efteråret 2018 sin mail platform. Yousee mailkonti har traditionelt anvendt POP3 kontoen til at downloade mails. Det er nu muligt at konfigurere en mail klient til at anvende IMAP protokollen til at synkronisere med Yousee mailserver.

Yousee har endnu ikke udgivet en vejledning om hvordan man konfigurerer sit mailprogram. Du kan i dette indlæg på Yousee forum læse om IMAP konfigurationen.

Mail protokoller

Du kan læse mere om forskellene på POP3 og IMAP protokollerne i indlægget om E-mail protokoller. Her kan du finder en beskrivelse, som kan hjælpe dig til at vælge mellem POP3 og IMAP.

Du kan i indlægget om

se hvordan du konfigurerer en Yousee mailkonto til at anvende POP3 og IMAP.

Skifte fra POP3 til IMAP

Du kan ikke umiddelbart ændre opsætningen af din mailkonto fra POP3 til IMAP i dit mailprogram. Du skal deaktivere den oprindelige mailkonto, så der ikke længere hentes post fra denne og oprette en ny mailkonto i mailprogrammet med IMAP opsætningen. Den nye opsætning synkroniseres nu med Yousee’s mailserver.

Du kan herefter i dit mailprogram kopiere de gamle mails, som ikke længere findes på Yousees mailserver til den nye mailkonto i mailprogrammet. De vil nu blive synkroniseret til Yousee mailserver.

Hvis du anvender Microsoft Outlook fra Officepakken så kan du blot bevare dine mails i den .pst fil hvori Outlook gemmer dine mails lokalt.

Hvis du anvender Thunderbird, så kan du oprette en lokal mappe og kopiere mails fra den gamle POP3 opsætning til denne lokale mappe.

Flere indlæg om mail

Udgivet i Email.