Windows 10 november 2019 opdatering

Microsoft har udgivet den seneste funktionsopdatering af Windows 10 November 2019. Der er kun få nyheder i denne funktionsopdatering, og du opdager dem måske aldrig.

Opdateringsprocessen

På en Pc med Windows 10 udgave 1903 udføres denne opdatering i to trin. Programkoden i funktionsopdateringen er en del af den normale månedlige kvalitetsopdatering. Den tager lægere tid en normalt. Når din Pc er genstartet så viser Windows Update

Windows 10 funktionsopdatering

Windows 10 funktionsopdatering

Når du vælger hent og installer, hentes den programkode, som aktiverer funktionsopdateringen. Denne proces tager nogle få minutter.

Genstart efter funktionsopdatering

Genstart efter funktionsopdatering

Du kan i Settings –> System –> Om finde build-nummeret, som er 183363.476 eller højere.

Hvis du opdaterer fra en version ældre end 1903 så vil det foregå på sædvanlig vis.

Nyhederne i Windows 10 1909

Ændringerne omfatter primært forbedring af ydeevnen, forbedringer for virksomheder samt kvalitets forbedringer (Microsoft betegnelse for fejlrettelser).

Herudover er der følgende ændringer

  • Søgning i Stifinder anvender nu Windows Search til af finde indhold på den lokale disk. Søgninger udføres markant hurtigere.
  • Det er nu muligt at oprette kalenderaftaler fra proceslinjen. Klik på dato og tid og opret en kalenderaftale.
  • Der er nogle mindre justeringer i Appen Indstillinger. Prøv om du kan finde dem?

Den næste opdatering i foråret 2020

Det forventes, at den efterfølgende funktionsopdatering med arbejdstitlen Windows 10 20H1 indeholder markante nyheder herunder bl.a.:

  • Muligheden for at geninstallere Windows 10 ved direkte download. Det vil i de fleste tilfælde overflødiggøre anvendelsen af en USB stick med et installationsmedie.
  • En ny udgave af browseren Edge, som er baseret på **Chromium**, der er motoren i Google Chrome browseren. De fleste udvidelse til Google Chrome vil kunne anvendes i den nye udgave af Microsoft Edge. Der kan allerede nu downloades en beta version fra https://www.microsoftedgeinsider.com/da-dk/download. Appen kan også installeres på Windows 7 og 8.1 samt MacBook.
  •  Muligheden for selv at vælge hvilke dele af en opdateringspakke, herunder drivere, der skal installeres. Dette kendes fra Windows 7 og 8, men har hidtil ikke været muligt med Windows 10.
  • En ny Windows terminal app, som kombinerer den gamle Kommando prompt, PowerShell og et Linux terminal vindue. det sidste for de der anvender Windows Subsystem for Linux. En betaversion kan downloades fra Microsoft Store. Det er muligt at have flere faneblade åbne samtidig.
  • Windows Subsystem for Windows version 2, for de der udvikler programmer på Windows men foretrækker Linux versionerne af programudviklingsværktøjer. Den nye version anvender en Linux kerne i stedet for at oversætte til Windows kernen.

 

Udgivet i Windows Update og tagget .