Ny udgave af Microsoft Edge

Opdateret august 2020

Microsoft har den 15. januar 2020 frigivet en helt ny udgave af browseren Edge også kaldet Microsoft Edge Chromium.

Den er siden maj måned blevet tilbudt som en valgfri opdatering. Den vil i forbindelse med den kommende funktionsopdatering i september 2020 erstatte den klassiske Edge browser.

Microsoft lancerede i juli 2915 den nye browser Edge som en del af Windows 10. Det var planen at denne browser over tid skulle erstatte den gamle Interne Explorer. Edge er aldrig blevet populær. En af udfordringerne har været manglen på udvidelser.

En browser er opbygget på grundlag af en “browser motor”. De mest populære browsere anvender en browser motor fra Googles, Mozillas Firefox eller Apple.

Microsoft har valgt at anvende Chromium fra Google som grundlag for den nye udgave af Edge. Det betyder bl.a., at udvidelser til Google Chrome som hovedregel også fungerer i Edge Chromium.

Edge versionsnumre vil være sammenfaldende med Google Chrome versionsnumre, da de begge er bygget ovenpå Chromium. Edge Chromium opdateres som Google Chrome automatisk og uafhængigt at opdateringer af Windows.

Den nye udgave kan anvendes på Windows 7, 8.1 og 10, MacOS, samt Apple enheder med iOS og android enheder.  Den gamle udgave fandtes kun til Windows.

Den nye browser vil i de kommende måneder erstatte den gamle udgave. Skiftet vil ske i forbindelse med de månedlige opdateringer.

Du kan allerede nu downloade den nye udgave fra https://www.microsoft.com/da-dk/edge

Læs mere om den nye Edge

 

Udgivet i Browser og tagget .