Velkommen til IT Support

 

En blog med hjælp til PC, Tablets og SmartPhones

Hele rapporten findes hos DKCert

Mit digitale selvforsvar

Forbrugerrådet har udgivet en gratis app – Mit digitale selvforsvar – , der hjælper dig med at være sikker, når du er online.

Nye Indlæg i uddrag

Windows 10 April Update 1803

Microsoft har den 30. april 2018 frigivet endnu en funktionsopdatering af Windows 10. Den nye version kaldes ”April Update 1803”. I dette indlæg beskrives de vigtigste nyheder.

0 comments

Windows vil ikke boote

Der kan være mange årsaget til, at Windows ikke vil boote. Det kan være malware eller en Windows opdateringer, der er fejlet. Det ses ofte at Windows kun booter til startskærmen, hvor det ikke er muligt at aktivere login feltet.

0 comments

Kreditadvarsel – forebyggelse af identitetstyveri

Hvis du har været udsat for identitetstyveri eller blot har mistet/fået stjålet kørekort, pas, kreditkort, andre legitimationspapirer eller din smartphone  e.lign. så bør du få  indsat en kreditadvarsel i CPR. En lovændring af 1. december 2016 har gjort det muligt at få indsat en markering i CPR om at du ønsker at advare mod kreditgivning […]

0 comments

Windows lifecycle for opdateringer

Microsoft software produkter herunder Windows vedligeholdes normalt i 10 år efter deres frigivelse. I de første 5 år (mainstream support) udsendes funktionsopdateringer (Servicepakker), fejlrettelser og sikkerhedsopdateringer. Som forbruger kan man også få support hos Microsoft. I den næste 5 år vil man som forbruger kun modtage sikkerhedsopdateringer. I denne periode skal man have opgraderet til […]

0 comments

Hvor finder jeg systemgendannelsespunkterne

Windows opretter på hver disk partition en skjult mappe System Volume Information. Denne mappe anvendes bl.a. til at gemme systeminformation herunder bl.a. systemgendannelsespunkter. Mappen må ikke slettes.

0 comments

Seks gode råd til en it-sikker hverdag

Innovationsminister Sofie Løhde har den 8. november 2017 skudt årets it sikkerhedskampagne “Vi holder hackerne ude” i gang. Kampagnen tager udgangspunkt i seks simple huskeregler. Lav dit kodeord længere og slå to-trins-login til Reagér kun på sikre beskeder (sikker adfærd på nettet) Sikkerhedskopiér hver uge Opdatér dine programmer Hold dit NemID for dig selv Tjek […]

0 comments

Windows Component Store

Har du også undret dig over hvorfor, der bliver mindre ledig plads på din harddisk samtidig med, at Windows mappen vokser og vokser. Det skyldes den særlige anvendelse af Windows Component Store. Dit sædvanlige oprydningsprogram eksempelvis CCLeaner kan ikke rydde op i Windows Component Store.

0 comments

Metadata på billeder eller hvor er billedet optaget

Der bliver, når du tager billeder med digitalkamera, tablet og smartphone på den enhed hvor de er optaget registreret en række informationer om billederne. Disse informationer kaldes metadata. Hvis enheden har en GPS og lokationsfunktionen er slået til for kameraet så registreres GPS positionen.

0 comments

Deaktiver Edge introduktion

Edge viser, når du har opdateret til en ny udgave af Windows 10 eksempelvis fra Creators Update (1703) til Fall Creators Update (1709), en introduktion til ændringerne i Edge m.v. Denne kan deaktiveres.

0 comments

Internet Explorer nyt faneblad åbner Edge

Microsoft har i de seneste versioner af Windows 10 ændret oprettelse af nyt faneblad i Internet Explorer. I Internet Explorer vises, der to ekstra faneblade. Det ene åbner et nyt faneblad i Internet Explorer, det andet og sidste åbner Edge Browseren. Åbningen af Edge er normalt ikke det man ønsker, når man i Internet Explorer vil åbne et nyt faneblad.

0 comments